Ανοίγει ο «φάκελος απορρίμματα» στη Σαμοθράκη. Αρχίζει δημόσια διαβούλευση

Το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ανοίγει ο Δήμος Σαμοθράκης. Όπως σημειώνει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας «Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων οφείλει να είναι προσαρμοσμένο στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης αλλά και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Το τοπικό σχέδιο όσο και αν σήμερα δείχνει «ουτοπικό» λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση, πρέπει να συζητηθεί και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του. Αυτό δε σημαίνει ότι προσδοκούμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί.»

Η υλοποίηση του θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας με τα απαραίτητα σημειώνει ο Δήμαρχος και τονίζει:  Τα πρώτα βήματα είναι οι αδειοδοτήσεις χώρων εγκαταστάσεων υποδομών που σήμερα είναι αδύνατες με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Ο Δήμος εργάζεται για την άρση πολλών περιορισμών και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάζεται με την ΔΙΑΑΜΑΘ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς προσαρμογή των προϋποθέσεων στη γεωγραφία του νησιού οι αδειοδοτήσεις αυτές είναι αδύνατες. Επίσης η εφαρμογή του σχεδίου αυτού απαιτεί επαρκές αριθμό προσωπικού που σήμερα δεν υπάρχει.

Διαβάστε ακόμη  100 δέντρα (ως τώρα) κομμένα για την…«Αστική αναζωογόνηση» της Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης καλεί σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 19.00.

Σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που δόθηκε στη δημοσιότητα και τίθεται σε διαβούλευση, ο Δήμος μεταξύ άλλων εξετάζει τη δημιουργία τριών «πράσινων» σημείων στο νησί όπου θα συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο σταδιακά το νησί να διαχειρίζεται μόνο του την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.