Διάσωση σκύλου από την Πυροσβεστική

Το σκυλί που μια γυναίκα η Alexandra Kohlenfeld εντόπισε στις 26 Νοεμβρίου εγκλωβισμένο σε μια βαθιά τρύπα στο έδαφος λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να σώσουν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν επί τόπου για την διάσωση του την επόμενη μέρα καθώς παρά τις προσπάθειες της ηλικιωμένης Γερμανίδας – που μένει μόνιμα στην Ελλάδα – και ενός ακόμα ζευγαριού ο απεγκλωβισμός του θηλυκού σκύλου ήταν αδύνατος χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιώντας σκάλα κατάφεραν να βγάλουν την σκυλίτσα από το έδαφος σώα και αβλαβή στις 27 Νοεμβρίου. Φυσικά μέσα στην ατυχία του το ζώο – καθώς δεν ξέρουμε αν η πτώση του στην τρύπα ήταν τυχαία ή αν κάποιος το εγκλώβισε εκεί για να το εξοντώσει – στάθηκε τυχερό καθώς η κα Kohlenfeld που φροντίζει καθημερινά δεκάδες αδέσποτα καθώς είναι εθελόντρια μέλος της Μ.Κ.Ο. Greek Fellnasen e.V. Germany άκουσε το κλάμα του, το βρήκε και κινητοποίησε εκείνους που μπορούσαν να το απεγκλωβίσουν.

Διαβάστε ακόμη  100 δέντρα (ως τώρα) κομμένα για την…«Αστική αναζωογόνηση» της Αλεξανδρούπολης

Την τρύπα μετά την διάσωση του σκύλου την γέμισαν με χώμα ώστε να μην ξανακινδυνέψει εκεί ζώο ή άνθρωπος εξήγησε στο www.zoosos.gr η Sofia Becic πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Greek Fellnasen e.V. Germany.

Πηγή: zoosos.gr