Κεφτεδάκια βοδινού με κιτρινο τυρί

Υλικά:

 

  • 1 κιλό κιμάς βοδινού
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια (τα πολλά υγρά του κρεμμυδιού τα πετάμε)
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 πρέζες μαύρο πιπέρι
  • 2 πρέζες κύμινο
  • ½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. κουρκουμάς
  • 1 αυγό ή 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα σβησμένη σε 1 κ.σ. ξίδι
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 150γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

 

Τι κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
  2. Αν βάλουμε σόδα αντί αυγού, την προσθέτουμε στο τέλος και πάνω της ρίχνουμε λίγο ξίδι για να αφρίσει και να «σβήσει» να μη μυρίζει δηλαδή σόδα ο κιμάς! Η σόδα όπως έχω πει κι άλλη φορά, μπαίνει στον κιμά αντί αυγού για να τον φουσκώσει όταν ψήνεται σε μορφή μπιφτεκιού.
  3. Αν δούμε ότι είναι πολύ υγρός, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ακόμα.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3 ώρες να μοιραστούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  5. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο σχήμα της αρεσκείας μας, στρόγγυλα ή μακρουλά δηλαδή, σε πάχος όχι περισσότερο από 1½ εκατοστό.
  6. Ψήνουμε στο grill 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 από την άλλη.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας