Οι κουραμπιέδες…αλλιώς!

Είναι οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες που έκανα και πολύ πολύ νόστιμοι!!!!!!!!! Κάποιοι εδώ στο σπίτι είπαν: «Έγραψες πάλι!» Δεν ξέρω αν «έγραψα» πάντως 2 κουραμπιέδες τους έφαγα!!!!

Υλικά:

  • 400γρ. αλεύρι
  • 70γρ. άχνη για τη ζύμη + αυτήν για πασπάλισμα
  • 320γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα

kourampiedes bite

Τι έκανα:

1.Ανακάτεψα το αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι, την άχνη και την κανέλα καλά.

2.Έκοψα το βούτυρο σε κομματάκια και το πρόσθεσα στο αλεύρι.

3.Ζύμωσα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι  και να γίνει μια μαλακή ζύμη.

4.Έβαλα στο ψυγείο 1 ώρα και μετά έπλασα μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

5.Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη μέση του φούρνου και όταν ρόδισαν τα έβγαλα.

6.Τα άφησα να κρυώσουν εντελώς και τα ψέκασα μετά με ανθόνερο.

7.Τα βούτηξα στην ζάχαρη άχνη και ύστερα τα τοποθέτησα σε πιατέλα πασπαλίζοντας κι από πάνω!

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας