Ομιλία “Από τον Sputnik στο Σήμερα” στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, στο ευρύτερο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας αστρονομίας στο μουσείο, ομιλία ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Από τον Sputnik στο Σήμερα» και με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Αμανατίδη, Πρόεδρο του ΣΕΑΘ.

Η ομιλία πραγματοποιείται λόγω της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Φετινή θεματολογία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος είναι «Τηλεπισκόπηση – Διευκολύνοντας το μέλλον μας».

Μια ομιλία ανοιχτή στο κοινό ως μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνουν δυζητήσεις γύρω από την εξέλιξη της διαστημικής και τα οφέλη που αποκόμισε ο άνθρωπος από αυτή. Όσοι παρακολουθήσουν την ομιλία , θα μπορέσουν να ταξιδέψουν χρονικά από τη στιγμή που ο άνθρωπος ονειρευόταν την διαστημική πτήση, μέχρι την πτήση του Sputnik. Από το τότε στο σήμερα, με μια ματιά και στο αύριο.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, Λεωφ. Δημοκρατίας 335, Αλεξανδρούπολη.