Μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες Πατρίδες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης

Με ανακοίνωση της η Μητροπόλη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει ότι το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, πέραν της γνωστής θεατρικής ομάδος, εμπλουτίστηκε με δύο μουσικά σχήματα, το Συγκρότημα Έντεχνης Μουσικής «ΕΝΤΕΧΝΩΣ» υπό την ευθύνη του μουσικού κ. Βασιλείου Γρένδα και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, υπό την ευθύνη και επιμέλεια νέων μουσικών της περιφέρειας της Μητροπόλεώς μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Στόχος των δύο σχημάτων είναι να αξιοποιηθεί αφ΄ ενός το αξιόλογο δυναμικό των μουσικών που ζουν στην πόλη μας, κατά κύριο όμως λόγο να δοθεί η δυνατότητα σ΄ αυτούς τους νέους ανθρώπους που επανδρώνουν τα σχήματα, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, και το οποίο προβλέπει αφιερώματα και εκδηλώσεις σε μηνιαία βάση, την ερχομένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής που θα μας ταξιδέψει σε ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες Πατρίδες. Στην εκδήλωση, προκειμένου να δηλώσει την χαρά του και την στήριξή του στη νέα αυτή προσπάθεια θα παραστεί και θα λάβει τιμητικά μέρος και ο γνωστός και αγαπητός σε όλους μας μεγάλος άνδρας της παραδοσιακής μουσικής και συμπατριώτης μας Χρόνης Αηδονίδης.
Στις εκδηλώσεις αυτές προβλέπεται συμβολική είσοδος 2 € προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά έξοδα της αιθούσης. “