Σε διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών η μουσική παράδοση της Σαμοθράκης

Στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ – Διαγωνισμό INTERKULTUR θα συμμετάσχει η Σαμοθράκη, μέσω του δραστήριου Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος αποτελεί έναν άξιο πρεσβευτή της παραδοσιακής μουσικής της Σαμοθράκης, μέσω της συμμετοχής του σε διεθνή και πανελλήνια φεστιβάλ τραγουδιού.

Στο Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 12 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2016, θα συμμετάσχουν χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη της πλουραλιστικής πολιτιστικής ταυτότητας της Περιφέρειας ΑΜΘ (ηπειρωτική, νησιωτική κλπ), στην ανάδειξη του ιδιαίτερου μουσικού ιδιώματος της Σαμοθράκης πανελληνίως και διεθνώς και στην προσέλκυση τουριστών και την αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού στη Σαμοθράκη.

Το συνολικό κόστος της δράσης ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 15.946€, από τα οποία τα 3.000€ θα αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (ανάθεση σε πρακτορείο με κατάθεση προσφορών για τη μεταφορά από Σαμοθράκη – Κέρκυρα και επιστροφή των μελών της χορωδίας) και τα 5.946€ (διαμονή) ο ίδιος ο Σύλλογος.