Σιμιγδαλένια σοκολατόπιτα

Η αλήθεια είναι ότι για χαλβά το πήγαινα αλλά όταν κρύωσε και δοκίμασα πλημμύρισε το στόμα μου άρωμα σοκολάτας!!!! Πανεύκολα και χωρίς πολλά πολλά έκανα σε 20 περίπου λεπτά μια ωραιότατη σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι!!!! Να το μαρτυρήσω;;;; 3 κομμάτια έφαγα χαχαχαχαχαχα για δοκιμή….. χαχαχαχαχαχαχα
Υλικά:
•500γρ. σιμιγδάλι χονδρό
•650γρ ζάχαρη
•5 κ.σ. κακάο
•2 βανίλιες
•1 κουτί γάλα εβαπορέ (ή γάλα καρύδας για όσους νηστεύουν)
•1 πρέζα αλάτι
•130γρ. βούτυρο αγελάδος (ή μαργαρίνη για όσους νηστεύουν)
•100γρ. ελαιόλαδο
•1200 ml ζεστό νερό νερό

simigdalenia sokolatopita kommati

Πώς το κάνουμε:
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες καλά.
2.Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα που θα κάνουμε τη σοκολατόπιτα και προσθέτουμε και το λάδι μαζί.
3.Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν ρίχνουμε το ζεστό νερό και το γάλα.
4.Σε 2 λεπτά προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηχτώσει.
5.Μόλις πηχτώσει αρκετά αλλά είναι ακόμα ρευστό το ρίχνουμε προσεκτικά στη φόρμα και το αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά του και να κρυώσει καλά! Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας!
6.Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα
αφού πρώτα τα τσιγαρίσουμε στο βούτυρο και το λάδι που βάλαμε στην κατσαρόλα μας και πριν προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας