Στήθος κότας κομματάκια με πατάτες και μπεσαμέλ

Καλά…. δεν το συζητώ!!!!!!! Δεν περίμενα ειλικρινά ότι θα γίνει τόσο νόστιμο!!!!!!!! Δυό μερίδες έφαγα παιδιά!!!!!!!!!!

 Υλικά:

Για το κρέας:

  • 1 μεγάλο στήθος κότας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 3 πρέζες μαύρο πιπέρι
  • 4 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • αλάτι κατά το δοκούν

Για τις πατάτες:

  • 3 πατάτες
  • 3 πρέζες ρίγανη
  • αλάτι για γεύση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την κρέμα μπεσαμέλ:

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 700ml γάλα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί
  • αλάτι κατά το δοκούν
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τι κάνουμε:

1.Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ίσου πάχους.

2.Τις βάζουμε σε πυρέξ ορθογώνιο και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

3.Τις ανακατεύουμε να πάνε τα αρώματα παντού, τις αραδιάζουμε καλά να σκεπάσουν όλο τον πάτο του ταψιού και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.

4.Όσο ψήνονται οι πατάτες κόβουμε το στήθος κότας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.

5.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.

6.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε 2 λεπτά.

7.Κατόπιν προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό.

8.Προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε πάλι μέχρι να ασπρίσει.

9.Προσθέτουμε την πιπεριά που την ψιλοκόψαμε, τσιγαρίζουμε περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.

10.Ήρθε η ώρα της κρέμας μπεσαμέλ. Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά στο  βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε το γάλα.

11.Προσθέτουμε αλάτι κατά το δοκούν και 1 πρέζα κανέλα.

12.Μόλις πήξει είναι έτοιμη και την αφαιρούμε από τη φωτιά.

13.Στο μεταξύ έχουν προψηθεί οι πατάτες και πάνω τους βάζουμε το κοτόπουλο το οποίο έχει γίνει με τη σειρά του.

14.Πάνω στο κρέας απλώνουμε την κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

15.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας