4 χρόνια πεσμένη η γέφυρα στην Καβάλα, κι ακόμη δεν έχει γίνει ούτε η μελέτη!

Από το Νοέμβριο του 2018 είναι πεσμένη η γέφυρα στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου της Καβάλας. Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νοέμβριο του 2020, έγινε λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων που αφορούν στην «πεσμένη» γέφυρα του παλιού νοσοκομείου με αναφορές και παραδείγματα σε άλλες γέφυρες ανά την Ελλάδα που «έπεσαν» επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ξανά «σηκώθηκαν» μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε αναφερθεί σε περιπτώσεις αντίστοιχων έργων υποδομής που κατέρρευσαν και τα οποία αποκαταστάθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε χρόνο dt. Δυστυχώς για την πόλη και τους κατοίκους της ο κύριος Μέτιος, η κυρία Τσανάκα και η τοπική ΝΟΔΕ αρνήθηκαν τη βοήθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «για να μην μπει το έργο αποκατάστασης στο προεκλογικό πρόγραμμά του»! Εν ολίγοις, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι αν δεν είχαν μπλοκάρει την εξέλιξη του έργου οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί, η Καβάλα θα μπορούσε σε λίγους μήνες να έχει και πάλι γέφυρα.

Διαβάστε ακόμη  Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Επισημαίνεται ότι για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας ΑΜΘ και Εγνατίας Οδού από τον Οκτώβριο του 2019!

Η νεότερη εξέλιξη γύρω από την υπόθεση είναι η συνάντηση που είχε με τη Διευθύντρια Μελετών της Εγνατίας Οδού, Ουρανία Κουρουμλή, την Προϊσταμένη Τεχνικών Έργων της εταιρείας, και μηχανικούς, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης προκειμένου να ενημερωθεί για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας, στο ύψος του παλιού νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με όσα επισήμανε η κ. Κουρουμλή, η αποκατάσταση της γέφυρας θα προβλέπει την καθαίρεση των πλακών, την ενίσχυση των υφιστάμενων βάθρων και υποστυλωμάτων και την αντικατάσταση φορέων.

Η μελέτη θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο και αμέσως μετά θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την εκτέλεση του έργου!!!