8ο στη χώρα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρύτανης Δ.Π.Θ. Φώτης Μάρης: Η δουλειά φέρνει αποτελέσματα

Όγδοο στη χώρα είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύτηκε στο webometrics.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους και τα στελέχη του ΔΠΘ! Η συστηματική προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα» έγραψε ο πρύτανης Φώτης Μάρης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κατάταξη, τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας (8η θέση για το ΔΠΘ και 1073η παγκόσμια σε σύνολο 30000 ιδρυμάτων) είναι τα εξής:

1η Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

2η Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

3η Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

4η  Πανεπιστήμιο Πατρών

5η  Πανεπιστήμιο Κρήτης

6η  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 7η  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

8η  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

9η  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

10η  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση των πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη μπορείτε να βρείτε στο http://www.webometrics.info/en/Europe/Greece%20

Το σύστημα παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων “Webometrics Ranking of World Universities” χρησιμοποιεί ποσοτικές μεθόδους αξιολόγησης λαμβάνοντας υπόψη επιμέρους δείκτες οι οποίοι συμμετέχουν με διαφορετική βαρύτητα στη διαμόρφωση της κατάταξης, σχετίζονται με την παρουσία στο διαδίκτυο και επιτρέπουν τη μέτρηση της επιστημονικής δραστηριότητας στον παγκόσμιο ιστό. Οι δείκτες αυτοί με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας στο τελικό αποτέλεσμα είναι οι εξής:

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάει για συμμετοχή-ρεκόρ, ψηφίζουν 250 το λεπτό - 26.000 έως τις 10:30 π.μ.

-Presence 5%: Ο συνολικός όγκος περιεχομένου που δημοσιεύεται από το δικτυακό τομέα του ιδρύματος. Η μέτρηση παρέχεται από τη μηχανή αναζήτησης Google.

-Visibility 50%: O αριθμός των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του ιδρύματος.

-Transparency/Openness 10%: Αξιολογείται η συμμετοχή του ιδρύματος στα ανοιχτά επιστημονικά πρότυπα του παγκόσμιου ιστού μέσω του πλήθους των εγγράφων που ευρετηριάζονται στο Google Scholar και των αριθμό των ετεροαναφορών σε αυτά.

-Excellence/Scholar 35%: Ο αριθμός των δημοσιεύσεων του ιδρύματος που ανήκει στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο/δεδομένα.

Πηγή: xronos.gr