Ξεκινά το «λίφτινγκ» στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης

Η πρώτη φάση των ασφαλτοστρώσεων στον πολεοδομικό ιστό της Αλεξανδρούπολης ξεκινά σήμερα από τα συνεργεία της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του οδοστρώματος στην πόλη, αλλά και σε οικισμούς του καλλικρατικού Δήμου.

Έτσι, από  σήμερα 9/4 μέχρι και αύριο 10/4, θα γίνει ασφαλτόστρωση των οδών :  Αίνου, Μαυρομιχάλη,  ∆ιονυσίου  Σολωμού,  Υψηλάντου  &  Ισμάρου, σε μία έκταση δηλαδή από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι και τον Άγιο Ελευθέριο. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, Δήμος και Τροχαία έχουν συμφωνήσει για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εκτρέπουν την κυκλοφορία σε οδούς όπου δεν θα υπάρχει εκτέλεση εργασιών.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει τοποθέτηση εργοταξιακής  σήμανσης  για  την  τροποποίηση  κυκλοφορίας και θα  εφαρμοστούν  οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α.  Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης των εργασιών στις οδούς Αίνου και Μαυρομιχάλη θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην οδό Αίνου από την διασταύρωσή της με την  οδό  ∆ιονυσίου  Σολωμού  έως  την  διασταύρωση  της  με  την οδό  Μαζαράκη  και  στην  οδό  Μαυρομιχάλη από την διασταύρωση της με την οδό Αίνου έως την διασταυρώσει της με την οδό Βιζβύζη.  

Διαβάστε ακόμη  Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το κτίριο της ΤτΕ

β.  Στην δεύτερη φάση των εργασιών στην οδό ∆ιονυσίου Σολωμού θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας από την διασταύρωση της με την οδό Ανατολικής Θράκης έως την διασταύρωση της με την οδό Μαυροκορδάτου.

γ. Στην  τρίτη  φάση  των  εργασιών  στην  οδό  Υψηλάντου  θα  πραγματοποιηθεί  αποκλεισμός  της κυκλοφορίας από την διασταύρωση της  με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως την διασταύρωσή της με την οδό Σύρου.

δ.  Στην  τέταρτη  φάση  των  εργασιών  στις  οδούς  Υψηλάντου και Ισμάρου θα  πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην οδό Υψηλάντου από την διασταύρωση της με την οδό Ελένη Φιλιππίδη έως την οδό 40 Εκκλησιών και στην οδό Ισμάρου από την διασταύρωση της με την οδό Υψηλάντου έως την διασταύρωση της με την οδό Νικομηδείας.