Eurovision 2021/Στη 10η θέση η Εβρίτισσα Stefania με το Last Dance για την Ελλάδα

Στη 10η θέση στον τελικό της Eurovision 2021, κατετάγη η Ελλάδα με την υπέροχη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) που ερμήνευσε το «Last Dance» στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ. 

Μετά από μια μαραθώνια βραδιά και μια ψηφοφορία θρίλερ μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η Ιταλία συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς. Μετά την ψηφορορία η Ελλάδα κατετάγη στη 10η με 170 βαθμούς θέση ενώ η Κύπρος στη 16η με 94 βαθμούς

Η 18χρονη Στεφανία με καταγωγή από τον Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα το Σοφικό Διδυμοτείχου και το Θούριο Ορεστιάδας, από όπου κατάγονται οι γονείς της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. 

Κατάφερε και ξεσήκωσε  το κοινό στις κερκίδες, που της χάρισε το πιο ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα. Η 41η εμφάνιση της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision έγινε με την νεότερη ερμηνεύτρια της βραδιάς. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κάποια σημεία των χορευτών που δεν εξαφανίστηκαν τελικά με τη βοήθεια των ειδικών εφέ, η Στεφανία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό!

Διαβάστε ακόμη  Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το κτίριο της ΤτΕ

Η Stefania ερμήνευσε το «Last Dance» των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn με δυναμισμό και φωνητική ακρίβεια, πλαισιωμένη από την απόλυτα συγχρονισμένη χορευτική ομάδα της (Νίκος Κουκάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου και Κώστας Παυλόπουλος). Η σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελικού, καθώς και τα ειδικά εφέ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε live μετάδοση στην Eurovision, δημιούργησαν ένα μοναδικό θέαμα υψηλών προδιαγραφών που ενθουσίασε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές.