Ούτε καν στην πρώτη 25άδα των νομών της χώρας με τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή κατατάσσεται ο Έβρος, μέσα από τη λίστα και τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα οποία, κατά τα άλλα, είναι άκρως αποκαλυπτικά για το μέγεθος της φοροδιαφυγής, παρά τους διεξοδικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά από το σύνολο των 103 Εφοριών της επικράτειας και των ελεγκτικών κέντρων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 80.000 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι και από αυτούς σε 25.000 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν συνολικά περίπου 56.000 φορολογικές παραβάσεις. Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν ξεπέρασε τις 55.000.

Διαβάστε ακόμη  Πολιτικό στραπάτσο για Ζαμπούκη και Ποιραζίδου, η αποκεντρωμένη έκανε δεκτή την προσφυγή της Διευθύντριας του Πολυκοινωνικού που «ξήλωσαν»

Ωστόσο, σε σύνολο 54 νομών, στους πρώτους 25 νομούς, σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, δεν περιλαμβάνεται ο Έβρος, ενώ στη 13η θέση φιγουράρει ο νομός Ξάνθης και στην 23η θέση η Ροδόπη.

«Πρωταθλητής» νομός στη φοροδιαφυγή αναδείχθηκε η Κέρκυρα, με το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας να χτυπάει ρεκόρ με 56,9%! Ακολουθεί η Χίος με ποσοστό φοροδιαφυγής 38,9%, η Ημαθία και η Λάρισα με το ίδιο ποσοστό (36,5%), η Χαλκιδική με 36,1%, ο νομός Κορινθίας με 35,9%, το Κιλκίς με 35,2%, η Μαγνησία με 35,1%, η Λακωνία με 35%, ενώ η δεκάδα των νομών με τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής συμπληρώνεται από την Πέλλα με 34,8%.