Αερολιμενάρχης αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης : Εν μέρει fake news ότι κλείνει ο εναέριος χώρος του Έβρου 

 Χθες αργά το βράδυ δημοσιεύθηκε η είδηση ότι κλείνει ο εναέριος χώρος του Έβρου για ένα μήνα και έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Σήμερα ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης, αναφέρει στην εφημερίδος “ Η Γνώμη “ ότι πρόκειται, εν μέρει, για fake news. 

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του αερολιμενάρχη του “Δημόκριτος” στη ΓΝΩΜΗ

που εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι εν μέρει, τα fake news.

Η είδηση ότι θα κλείσει ο εναέριος χώρος του Έβρου για ένα μήνα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο, όπως δηλώνει στη ΓΝΩΜΗ ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης, πρόκειται, εν μέρει, για fake news.

«Πρόκειται για fake news, όχι σε ό,τι αφορά την έκδοση ΝΟΤΑΜ αυτή καθεαυτή, αλλά πρώτον, ότι ο εναέριος χώρος θα κλείσει για ένα μήνα, στην πραγματικότητα θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα και δεύτερον ότι αυτό σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τέτοιου είδους αγγελίες έχουμε εκατοντάδες κάθε χρόνο, και στην προκειμένη περίπτωση, σχετίζεται με τις ασκήσεις ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών που γίνονται πάντα σε συνεννόηση με το αεροδρόμιό μας. Δεν έχει καμία σχέση με πόλεμο η ΝΟΤΑΜ αυτή και όπως είπα, δεν θα μείνει για έναν ολόκληρο μήνα κλειστός ο ενάεριος χώρος του Έβρου, μόνο λίγα λεπτά τη μέρα, και φυσικά δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τον πόλεμο».