Αφήστε τους χωρίς καλαθάκια για να μάθουν…

Μία φωτογραφία με την κατάσταση που επικρατεί στο παρκάκι της Καλλιθέας, δίπλα από το παλιό νοσοκομείο, δημοσίευσε μία πολίτης στην ομάδα του facebook «Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης»


Όπως σχολίασε: «Πάρκο Δήμητρας, καθημερινή εικόνα. Υπήρχε ένας σπασμένος κάδος,ο οποίος αφαιρέθηκε αλλά δεν αντικαταστάθηκε. Κάθε μέρα μαζεύονται παιδιά και υπάρχουν σκουπίδια παντού στο πάρκο εκτός από το κιόσκι. Ελπίζω να υπάρξει λύση στο θέμα». Απαντώντας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Ναϊτίδης τόνισε: «το καταγράφω και άμεσα θα τοποθετηθεί επιστύλιο καλαθάκι».

Τη δική του οπτική πάνω στο θέμα της καθαριότητας των δημόσιων χώρων έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, απαντώντας στο σχόλιο Ναϊτίδη: «γιατί όταν υπήρχε το καλαθάκι όλα μέσα τα πετούσαν; Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις φαινόταν που πετούσαν τα σκουπίδια δεξιά – αριστερά»

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

Σαφώς και έχει βάση η παρατήρησή του. Σαφώς και είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν ίχνος

σεβασμού για το περιβάλλον και την πόλη τους. Τι προτείνει όμως εδώ ο κύριος Μιχαηλίδης; Να αφήνουμε τους δημόσιους χώρους να ρημάζουν, να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο, τιμωρώντας με τον τρόπο αυτό, μαζί με τους ασυνείδητους πολίτες και τους σωστούς και
υπεύθυνους; Μετά τις αδιανόητες καταγγελίες για εκείνους που βρωμίζουν επίτηδες την πόλη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τώρα έχουμε και λογικές απαξίωσης και τσουβαλιάσματος. Αυτοκριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα της καθαριότητας θα κάνει κάποιος από αυτή τη δημοτική αρχή; Ή τζάμπα περιμένουμε;