«Αλαντίν»: Τουρμπάνια, γιαταγάνια και χρυσόσκονη

Η κινηματογραφική μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων (η οποία ήταν μεταφορά της ιστορίας «Χίλιες και Μία Νύχτες») προβάλλεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, και έχει ακριβώς όση χρυσόσκονη και μαγεία χρειάζεστε. Με μια γενναία δόση νοσταλγίας προσαρμοσμένης όμως για ένα νέο κοινό, το «Αλαντίν» γνωρίζει ότι πατάει σε ώμους γιγάντων: για αυτό μάλιστα αποφασίζει να πετάξει με το μαγικό του χαλί.

Η πλοκή

Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «Αλαντίν», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Aladdin, της θαρραλέας και αποφασιστικής Jasmine και του Genie που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Το πόρισμα

Με παρδαλά κοστούμια, παλιά αλλά και νέα τραγούδια, και υποκριτική που πολλές φορές θυμίζει περισσότερο θέατρο στη δραματοποίησή της, το «Αλαντίν» θα συναρπάσει τόσο αυτούς που αγαπούν το κινούμενο σχέδιο όσο και εκείνους που…δεν το έχουν δει ακόμα.

Είδος: Οικογενειακή Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 129′
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Πρωταγωνιστούν: Μένα Μασούντ, Γουίλ Σμιθ, Ναόμι Σκοτ, Μάρουαν Κενζάρι, Ναβίντ Νεγκαμπάν, Νασίμ Πεντράντ, Νουμάν Ακάρ, Άλαν Τούντικ
Χαρίζουν τις φωνές τους: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ησαΐας Ματιάμπα, Αλεξάνδρα Λέρτα, Δημήτρης Μαριζάς, Ντίνος Σούτης, Σύλβια Δεληκούρα, Όθων Μεταξάς, Γιάννης Κοιλάκος, Σοφία Θεοδοσίου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Τηλέμαχος Κρεβάικας