Αλεξανδρούπολη: Λήγει αύριο η προθεσμία για την καταβολή του δώρου

Μέχρι και αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου υποχρεούνται οι εργοδότες να καταβάλλουν το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, διαφορετικά θα έχουν νομικές συνέπειες.

«Το δώρο των Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβάλλεται στην ώρα του και μόνο σε χρήμα, αν δεν συμβεί αυτό τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το καταγγέλλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εβρου, Ευστάθιος Ασπιώτης.

Πόσοι όμως από τους εργαζόμενους προχωρούν σε καταγγελία για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων.

«Είναι ελάχιστοι αυτοί που το κάνουν. Δυστυχώς ο φόβος της ανεργίας, οι χαμηλοί μισθοί και όλα αυτά που επικρατούν στην αγορά εργασίας, έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση τους εργαζόμενους να μην προβαίνουν σε καταγγελία όταν δεν λαμβάνουν έγκαιρα το δώρο των Χριστουγέννων,» σημειώνει κ. Ασπιώτης και τονίζει πως το Εργατικό Κέντρο τους παροτρύνει να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές εργοδοτών.

Όπως υποστηρίζει «αυτά τα χρήματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν είναι ιδιαίτερα, είναι όμως πολύ σημαντικά καθώς τα περισσότερα πέφτουν αυτές τις ημέρες στην αγορά».

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η κανονικότητα δεν έχει επανέλθει οι μισθοί εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλοί και πως θα πρέπει να υπάρξει γενναία αύξηση των εργαζομένων.

Όσο αναφορά την αποκλιμάκωση της ανεργίας που ανακοινώνει κατά καιρούς η ΕΣΤΑΤ ο κ. Ασπιώτης είπε: «Εμείς βλέπουμε πάντα καθαρά τα νούμερα. Βλέπουμε την πραγματικότητα και αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως Εργατικό Κέντρο και βλέπουμε ότι υπάρχει ανεργία, υπάρχει στασιμότητα, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.»

Πηγή ERTNEWS