Απίστευτο κι όμως αληθινό: Για την ορθή (!) διαχείριση των αποβλήτων βραβεύτηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με Green Awards επιβραβεύτηκαν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, όπως μας ενημερώνει το γραφείο τύπου του Δήμου!

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec , όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε για την ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

Στο Forum καλών πρακτικών, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Ηλίας Δαστερίδης παρουσίασε τις δράσεις, τα έργα ανακύκλωσης και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την επιτροπή αξιολόγησης και  τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση επεσήμανε πως: «υπήρξε άμεση εναρμόνιση των πρακτικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τους στόχους που τέθηκαν από τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), δείχνοντας την ουσιαστική στροφή του προς την κυκλική οικονομία για μια πιο βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη πόλη».

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ο κύριος Δαστερίδης ξέχασε να μας πει για τις επίμονες καταγγελίες πολιτών και τα ντοκουμέντα σχετικά με τη φόρτωση σκουπιδιών KAI ανακυκλώσιμων στο ίδιο απορριμματοφόρο, κάτι που καταγγέλλεται ότι συμβαίνει εδώ και μήνες με τη δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα. Επίσης ξέχασε να μας πει για τις αυτοσχέδιες χωματερές σε όλη την έκταση του Δήμου, για τους άθλιους και βρώμικους κάδους που ζέχνουν σε πολλά σημεία στο κέντρο και τις γειτονιές, για το απίστευτο σκουπιδαριό, τουλάχιστον εδώ και τρεις μέρες, στο πάρκο Ανατολικής Θράκης και για πολλά ακόμη. Αλλά μπροστά στα βραβεία επιστημονικής φαντασίας, τι σημασία έχει η πραγματικότητα…