Στην καταγγελία ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε δύο περιπτώσεις, ενώπιον του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν εργαζόμενοι του Πολυκοινωνικού με αίτημα τη μονιμοποίηση τους, πήγε κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Δευτεραίος.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ παρόντες ήταν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που απασχολούνται κυρίως στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Ο κ. Δευτεραίος είπε πως «ο δικηγόρος του Δήμου ενώ ήταν ομόφωνη η απόφαση μας ότι οι 17 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πήγε και είπε όχι! Εφόσον πιστεύουμε ότι καλύπτετε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πρέπει αυτό να το πούμε και στο δικαστήριο κι όχι άλλα να λέμε το πρωί στη νύφη κι άλλα το βράδυ στην πεθερά»

Διαβάστε ακόμη  Προς τα δυτικά προσανατολίζεται το ΔΣ Αλεξανδρούπολης για τη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ της πόλης

Στη συνέχεια, η Ανττιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ελένη Ιντζεπελίδου αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο στο δικαστήριο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου. 

Ο κ. Δευτεραίος σημείωσε πως θα πρέπει να ανατρέξει η ίδια στα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε τον περασμένο μήνα, όπου ο δήμαρχος είπε πως ο νομικός σύμβουλος στο δικαστήριο στην Αθήνα υποστήριξε αυτά που πίστευε εκείνος (τα οποία βάφτισε η δημοτική αρχή ως «συμφέροντα του Δήμου») κι όχι όσα αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.

Εξάλλου, πολύ εύστοχα παρατήρησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρυπίδης, «είναι στο συμφέρον του Δήμου να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι; Μήπως έχετε σκοπό να ιδιωτικοποιήσετε και τους παιδικούς σταθμούς;» Απάντηση, φυσικά, δεν πήρε…