Δήμαρχος Ορεστιάδας / Το φυλάσσεται ο Εβρος και δεν περνάει κουνούπι καταρρίπτεται στην πράξη. Περιμένω θεσμικές αντιδράσεις για το άνοιγμα του τελωνείου.

Στον ρ/σ maximum και στον Δημήτρη Κολιό μίλησε νωρίτερα  ο δήμαρχος Ορεστιάδας  Βασίλης Μαυρίδης όπου και αναφέρθηκε  στο άνοιγμα του τελωνείου  των Καστανεών αλλά και για την κατάσταση της υποτιθέμενης φύλαξης των συνόρων . Δηλώνει σχεδόν αιφνιδιασμένος για το άνοιγμα των συνόρων αφού δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε καν από την πολιτική προστασία.  

“Αρχικά δεν είχαμε καμία ενημέρωση και το μόνο που γνωρίζαμε ήταν  ότι δεν θα ανοίξουν  πριν τον Σεπτέμβριο.

Το τελωνείο δεν έκλεισε για υγειονομικούς  και μόνο λόγους αλλά θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 , τις προθέσεις του Ερντογάν και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την πλευρά του.

Από την άλλη, η οικονομία στην Τουρκία αυτή την στιγμή, επίσης γνωρίζουμε ποια είναι με την ισοτιμία, άρα λειτουργεί ως κίνητρο για να πάνε οι Έλληνες στην Τουρκία για βόλτα και ψώνια και όχι το αντίθετο. Οι Τούρκοι, η πλειονότητα τουλάχιστον με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα αδυνατεί αν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Έβρο για ψώνια και διακοπές. 

Διαβάστε ακόμη  Μπλόκο σε αιολικά στον Έβρο μετά τον σάλο για άδειες σε δυο πάρκα

Χωρίς να φροντίσουν να θωρακίσουν  οικονομικά την  περιοχή μας, και ενώ άρχισε ο κόσμος να ψωνίζει από την τοπική αγορά, η κυβέρνηση ανοίγει πάλι  το τελωνείο. 

Είμαι υπέρ της εξωστρέφειας αφού πρώτα όμως στηριχθεί από την πολιτεία η τοπική οικονομία .

Περιμένω αντιδράσεις και μάλιστα θεσμικές αντιδράσεις από τους βουλευτές”.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό , μεταναστευτικό αφού από την μια η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι δεν περνάει κουνούπι αλλά η εικόνα που αντικρίζουμε καθημερινά στον Έβρο είναι εντελώς διαφορετική. 

“Το φυλάσσεται ο Εβρος και δεν περνάει κουνούπι καταρρίπτεται στην πράξη γιατί ενώ έχουν γίνει βήματα , περνάνε καθημερινά από σημεία και θα πρέπει να ασφαλίσουμε και εννοώ τα κρυφά και φανερά περάσματα. 

Δυστυχώς κάτω στην Αθήνα από το περιβάλλον των κέντρων αποφάσεων δεν έχουν γνώση της πραγματικότητας. 

Εγώ τα λέω και τα επισημαίνω αλλά μου έκοψαν την καλημέρα. Καμιά φορά όμως είναι και καλύτερα να σου κόβουν την καλημέρα συγκεκριμένες πλευρές”.