Πριν από λίγες μέρες, ένας χρήστης του FB, ανέβασε στο προφίλ του, δημόσια, μία φωτογραφία από έναν άνθρωπο που κοιμόταν τυλιγμένος σε κουβέρτες σε ένα παγκάκι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Λίγες ώρες αργότερα, δέχθηκε μία κλήση στο τηλέφωνό του που τον εξέπληξε!

Στο αρχικό του μήνυμα, ο συμπολίτης μας έγραφε:


«ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ….ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΈΣ (?) ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ( ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ) ΠΟΥ “ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ …

“Εθελοντές” για την διάσωση της κατσαρίδας του ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ, και για το σπουργίτι των ΑΛΠΕΩΝ που κινδυνεύει από την υπερθέρμανση του πλανήτη… αλλά για έναν άνθρωπο που βρίσκει καταφύγιο σε ένα παγκάκι !!! καμμία πρωτοβουλία.!!!

Μια γρήγορη ανάληψη από το κοντινό ΑΤΜ της Τράπεζας για να “βγάλουμε” χρήματα και να “αγοράσουμε” το τελευταίο μοντέλο κινητού τηλεφώνου… και μια φευγαλέα ματιά συμπόνιας !!! στον άνθρωπο που έχει βρει λύση ανάγκης στο παγκάκι του δρόμου.

Διαβάστε ακόμη  Τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλα λόγια από βήματος και άμβωνος και γκαλά φιλανθρωπίας…με τηλεοπτικές κάμερες και μικρόφωνα να “μας” ακολουθούν, φωτογραφίες με σινιέ φορέματα και μοδάτα κουστούμια και λουκούλλεια γεύματα , σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ; ; ;»

Λίγες ώρες αργότερα, ο  ίδιος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που τον εξέπληξε. Στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη να τον καλησπερίζει!

Όπως έγραψε ο συμπολίτης μας, ο Δήμαρχος τού  μετέφερε τις ενέργειες, αλλά και τις σκέψεις του, ώστε μαζί με τους συνεργάτες του και τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου, να βρεθούν κι άλλες λύσεις,  για την περίθαλψη των βρισκόμενων σε ανέχεια συνανθρώπων μας.

«Πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για αυτή του την ευαισθησία που καταρρίπτει τον μύθο ότι η διοίκηση γενικά είναι απρόσωπη και αποστειρωμένη μέσα στα μεγάλα γραφεία της από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους οι κάτοικοι !!!

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά ΔΗΜΑΡΧΕ !!! Μακάρι η ταχύτατη αντίδραση του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ βρει μιμητές και σε άλλους τομείς του δημοσίου» σημείωσε ο ίδιος.