Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στον Έβρο (φωτό) 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της στον Νομό Έβρου, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 126 και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Πτελέα, όπου την υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των χωριών του Τριγώνου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μαζί τους και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο.

H κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον βόρειο Έβρο, για να τιμήσω τον θρακικό ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο, με δύναμη και αξιοπρέπεια. Για να τιμήσω τη μνήμη των προγόνων των σημερινών κατοίκων που, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ήρθαν εδώ και κατάφεραν να μετατρέψουν τον συλλογικό πόνο σε πνοή ζωής. Τους μνημονεύουμε με σεβασμό και περηφάνια και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το θετικό τους πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τη Νέα Βύσσα, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καραθεοδωρή. Αμέσως μετά, μετέβη στο Διδυμότειχο και συναντήθηκε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «Ευγένιος Ευγενίδης», που συμμετείχαν στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και των οποίων είναι inspirational mentor. 

Διαβάστε ακόμη  Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος που σκότωσε την 43χρονη Αΐντα - Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο

Στη συνέχεια μετέβει στο Διδυμότειχο όπου είχε την ευκαιρία να απολαύσει επίσημο γεύμα  , το οποίο ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, στον  προαύλιο χώρο του Αγίου Αθανασίου με την παρουσία του Δημάρχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου . Στο γεύμα επίσης παρεβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Μαυρίδης ,ο Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας ΑΜΘ κ. Συριτούδης, ο Δοικητής Δ’Σώματος Στρατού κ. Τσιόπλος, ο Διοικητής 16ης Μ/Κ ΜΠ Διδ/χου κ. Χατζηγεωργίου, ο σκηνοθέτης κ.Κιτσικούδης, ο καλλιτέχνης κ. Δημούδης,  ο Ολυμπιονίκης κ. Γκατσιούδης , η Πρόεδρος Εθνολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης κα. Γιαννακίδου , η Πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Διδ/χου κα. Τσιακιράκη , ο εκφραστής της παράδοσης κ. Αρβανιτούδης, ο ηθοποιός κ. Στάνκογλου όπως επίσης και επιχειρηματίες της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων κ. Παπαζηλάκης , κ. Ζησάκης ,κ. Παυλούδης, κ. Τσομπανούδης και ο κ. Τσίρνας .

Το βράδυ, η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε την Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί.

Πηγή & Photo : atticanews / Δήμος Διδυμοτείχου / Μουσείο Καραθεοδωρή / ΑΠΕ-ΜΠΕ / 1ο ΕΠΑΛ «Ευγένιος Ευγενίδης»