Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Μετά τους υγειονομικούς «ξέχασε» και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Η κυβέρνηση ενώ κατέβαλε τη μισθοδοσία στους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας νωρίτερα, δεν έκανε το ίδιο για την Αυτοδιοίκηση

Το ανάλγητο πρόσωπό της έδειξε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ενώ αποφάσισε να καταβληθεί η μισθοδοσία του Απριλίου στους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας νωρίτερα για τη γιορτή του Πάσχα, δηλαδή σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δεν έπραξε το ίδιο για τους εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι θα πληρωθούν κανονικά στις 26 Απριλίου.

Ανάλογη στάση επεφύλασσε και για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ και τους εργαζόμενους στις προνοιακές μονάδες. Όσον αφορά δε στους 4.000 υγειονομικούς που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ, για αυτούς καθυστέρησε ο μισθός πάνω από έναν μήνα, την ώρα μάλιστα που η ακρίβεια τσακίζει.

«Την εποχή που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι σε ποσοστά ρεκόρ και οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για την τρίτη εβδομάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε με αστείες δικαιολογίες να καταδικάσει ουσιαστικά τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης να μην γιορτάσουν το Πάσχα» τονίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπλ. τομεάρχης, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι «πέραν της θεσμικής απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να απαξιώσει και τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης. Από τα απλά και τα καθημερινά φαίνεται η αντιμετώπιση της Νέας Δημοκρατίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Γι’ αυτό έχει έρθει η στιγμή η κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση να γυρίσει την πλάτη της στην παρούσα κυβέρνηση. Η κοινωνική δικαιοσύνη χρειάζεται Προοδευτική Διακυβέρνηση, χρειάζεται προοδευτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση»

«Τόσο κοινωνικά ευαίσθητος είναι ο κ. Μητσοτάκης» σχολιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.