ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Σε συνέχεια των στοχευμένων και οργανωμένων δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Κύπρο, υπογράφηκε χθες Δευτέρα 31 Ιουλίου στο γραφείο του δημάρχου, Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη και λειτουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακα Κύπρου με το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης το Μνημόνιο υπέγραψε ο Δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης, για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης  ενώ τον Κυπριακό ταξιδιωτικό οργανισμό TOP KINISIS εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος, Έλενα Τάνου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η παρούσα προγραμματική συνεργασία σκοπό έχει την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής της Αν. Μακεδονίας & Θράκης στο κυπριακό κοινό, με στόχο την έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθόλα την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας (Γ. Κληρίδης) με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (Δημόκριτος).

Άμεσος στόχος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των κοινών δράσεων μεταξύ των τριών μερών, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη της έναρξης της αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακα-Αλεξανδρούπολη, η αποτελεσματικότερη προβολή του προορισμού και η αύξηση των επισκεπτών από την Κύπρο στον τόπο μας.