Έρχονται κάμερες από την Εγνατία Οδό σε Έβρο και Ροδόπη

Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι διαγωνισμοί για να προμηθευτεί η Εγνατία οδός κάμερες κλειστού κυκλώματος και σταθμούς μετεωρολογικών δεδομένων. Οι ανάδοχοι για το διαγωνισμό θα βρεθούν τον Οκτώβριο. Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης θα έχουν δυνατότητα ανάλυσης περιεχομένου.

Σχετικά με τις κάμερες

Η εγκατάσταση των καμερών θα γίνει σε 40 σημεία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και στους κάθετους άξονές της, συμπληρώνοντας το δίκτυο Σταθμών Μέτρησης Κυκλοφορίας που ήδη διαθέτει ο αυτοκινητόδρομος.

Μεταξύ των σημείων είναι και τα : Ανατολ. ΑΚ Κομοτηνής, ΑΚ Αλεξανδρούπολης, Συνορ. Σταθμός Κήπων και ΑΚ Αρδανίου (κάθετος άξονας Ε51)

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει κοινοποιήσει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τις έως σήμερα τοποθεσίες επι της Εγαντίας οδού, όπου συλλέγονται δεδομένα από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, οι οποίες και θα γνωστοποιούνται προς ενημέρωση του κοινού στον κεντρικό δικτυακό τόπο της εταιρείας www.egnatia.eu.

Διαβάστε ακόμη  Τζόκερ: Στην Αλεξανδρούπολη το τυχερό δελτίο – Έπαιξε 111 ευρώ και κέρδισε 6,5 εκατ. ευρώ

Η καταγραφή των δεδομένων από τις κάμερες δεν είναι συνεχής, αλλά καταχωρούνται μόνο συμβάντα ή έκτακτα περιστατικά επί της Εγνατίας οδού κυρίως σε δυσχερή οδικά τμήματα που περιλαμβάνουν συνήθως και σήραγγες. Οι κάμερες αυτές δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα καταγραφής ήχου.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί

Σε ορισμένα οδικά τμήματα της Εγνατίας οδού λειτουργούν σύγχρονοι μετεωρολογικοί σταθμοί, οι οποίοι συλλέγουν συνεχώς μετεωρολογικά δεδομένα (ανεμολογικά, θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ενδείξεις παγετού, κλπ.). Τέτοιους σταθμούς έχει ήδη η Εγνατία Οδός στην Αλεξανδρούπολη, τη Μάκρη, τη ΒΙΠΕ και τη Μέστη ενώ με την προμήθεια των νέων, δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία στην περιοχή μας.