Δίπλα στην Ξάνθη, «ποτίζεται» και η Ροδόπη, θα έλεγε κανείς στο άκουσμα της είδησης ότι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, την ερχόμενη Κυριακή 1/3, έχει ως αποτέλεσμα την πληρότητα των ξενοδοχείων του γειτονικού νομού να έχει φτάσει το 100% !

«Είμαστε γεμάτοι, τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ακόμη και 100% πληρότητα», δηλώνει ο κος Νίκος Παπαναστασίου, ξενοδόχος εμφανώς ικανοποιημένος, στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Φροντίζουμε να δεχόμαστε κρατήσεις των δύο βραδειών, Σάββατο και Κυριακή. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες αυτό επιλέγουν. Οι εκδηλώσεις είναι πολυήμερες, έτσι επιλέγουν, είτε μεμονωμένα, είτε με γκρουπ, να έρθουν για δύο βράδια».

Πρόκειται κυρίως για επισκέπτες από την Ελλάδα, χωρίς να λείπουν τα αιτήματα για κρατήσεις από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. «Εμείς δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε γιατί ήμασταν ήδη γεμάτοι», σημειώνει και σπεύδει να προσθέσει ότι: «Και οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι ενδιαφέρονται για το Καρναβάλι, θέλουν να έρχονται τις ημέρες αυτές».

Τα γκρουπ κλείνουν ήδη από τα Χριστούγεννα δωμάτια ξενοδοχείων, οι μεμονωμένοι περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, ίσως, και λόγω των αναγκών που υπάρχουν στην ελληνική οικογένεια, αν και, όπως λέει ο κος Παπαναστασίου, χρήματα για τα τριήμερα αυτού του χαρακτήρα ποτέ δεν λείπουν.