«Η Αλεξανδρούπολη είναι το κλειδί» για τον ΓΓ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος 

Τον ρόλο της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, εξήρε σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Αντόνιο Λόπεζ – Ιστούριθ, ο οποίος επισκέφτηκε την Αθήνα και μίλησε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την πλωτή μονάδα υγροποιημένου αερίου FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο που χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία για να ξεκινήσει, ο κ. Λόπεζ είπε:

«Οι βόρειες χώρες δεν άκουσαν την Ελλάδα και την Κύπρο, και ήμουν παρών όταν υποστήριζαν ότι χρειαζόμαστε εναλλακτικές εισόδους προμήθειας αερίου. Η Αλεξανδρούπολη δεν είναι άγνωστο όνομα σε μένα. Θυμάμαι να υποστηρίζουν το ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης σε συνέδρια του ΕΛΚ, αλλά οι βόρειες χώρες δεν ανταποκρίθηκαν. Η Ευρώπη χρειάζεται διαφοροποίηση στην ενέργεια και η Αλεξανδρούπολη είναι κλειδί στην προσπάθεια αυτή».

Διαβάστε ακόμη  Σάλος και στον Έβρο από τις δηλώσεις Πνευματικού που απηχούν απόψεις της ΝΔ για την υγεία

Εντωμεταξύ, παράταση έλαβε από τον ΔΕΣΦΑ η προθεσμία υποβολής προσφορών, για την προμήθεια υλικών και κατασκευή για την σύνδεση με την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) της Αλεξανδρούπολης.

Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών: Δευτέρα 30/05/2022 και ώρα 12:00

Νέα ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών: Δευτέρα 30/05/2022 και ώρα 12:30 μ.μ.