Η θρακιώτικη παρουσία στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ομιλητές από τη Θράκη για θέματα Ανάπτυξης των Υποδομών και τη Συνδεσιμότητα της Ελλάδας με την ευρύτερη περιοχή όπως και για θέματα παιδείας. 

Στο φετινό Φόρουμ συμμετέχουν 800 υψηλοί καλεσμένοιομιλητές από 42 χώρες. Το φετινό πρόγραμμα έχει μεγάλη διάρκεια επειδή περιλαμβάνει αρκετές και σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την έναρξη του Φόρουμ, σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου στις 11.00, πραγματοποίησε  με εισαγωγική ομιλία η Α.Ε.  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών. 

Η δεύτερη μέρα του Φόρουμ, Τρίτη 11 Μαΐου, είναι αφιερωμένη στην Ανάπτυξη των Υποδομών και στη Συνδεσιμότητα της Ελλάδας με την ευρύτερη περιοχή. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, και άλλοι παράγοντες του κλάδου. Στην ίδια ενότητα θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα, με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων όλων των μεγάλων ενεργειακών Ομίλων και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Την ίδια ημέρα και για την ίδια ενότητα θα μιλήσουν και εκπρόσωποι από την Ανατολική Μακεδονία και Θρακη για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής «PROSPECTS of DEVELOPMENT & GROWTH»

Διαβάστε ακόμη  Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο Σάββας Σαλγκάμης, της γνωστής επιχείρησης αρτοποιίας “Σαλγκάμης”

Ομιλητές : 

-Χρήστος Μέτιος , Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

-Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπώνe

-Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος  του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης 

-Κωστής Σιφναίος, Αντιπρόεδρος της Gastrade. 

-Ιωάννης Κιρκινέζης, Διευθυντής Ανάπτυξης της Hill International για τη Ν. Ευρώπη και την Κεντρική Ασία με έδρα την Αθήνα. 

Την Πέμπτη 13 Μαΐου και για πρώτη φορά στην ιστορία του Φόρουμ, ένα live stream 8 ωρών θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στα θέματα της Παιδείας και στην Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, και στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα μετά την Πανδημία..

 Στην ενότητα αυτή συμμετέχει και θα είναι ομιλητής  ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης ο οποίος είναι  διδάκτορας στο Τμήμα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επί χρόνια ήταν Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στην Ανατολική Μακεδονία, Σέρρες και Θράκη , στο Βόρειο και Ν. Αιγαίο. Έχει αποφοιτήσει από το ΠΜΣ του Harvard, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΑΠΘ και του ΔΠΘ.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register