Η υποψήφια Δημ. Σύμβουλος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου μιλάει στο alexpoli.gr

Απαντήσεις σε ερωτήσεις του alexpoli.gr έδωσε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Δήμος Για Όλους – Πρώτα Εσύ, Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου

1) Πως πηρες την αποφαση να ασχοληθείς με τα δημοτικα;

Ζω και εγώ τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, την υποβάθμιση της αξίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Βλέπω με πόνο ψυχής να απαξιώνεται από την αδιαφορία και ανικανότητα της σημερινής διοίκησης. Με την σημερινή διοίκηση δεν χάθηκαν απλά 9 χρόνια προόδου και ανάπτυξης, αλλά διογκώθηκαν και βασικά προβλήματα της πόλης. Ο σημερινός Δήμαρχος απέτυχε ακόμα και στις βασικές αρμοδιότητες, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως: η καθαριότητα, η συντήρηση του πράσινου, η συντήρηση των απορριμματοφόρων, το πλύσιμο των κάδων και φυσικά την κοινωνική πολιτική. Τα αυτονόητα έγιναν πλέον ζητούμενα. Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές και πιστεύω ακράδαντα ότι με σχέδιο, προγραμματισμό και σκληρή δουλεία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μπορεί να έχει μια επόμενη καλύτερη μέρα, μια προοπτική ζωής.

2) Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Πολλοί, αλλά θα αναφέρω δυο : Στόχος είναι ο Δήμος μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών μπορεί να επιλύσει, έως ένα βαθμό, τα τρέχοντα προβλήματα της φτώχειας και σε συνδυασμό με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για όλους να δημιουργήσει την αίσθηση στους πολίτες ότι δεν είναι μόνοι τους στην κρίση, ότι δεν είναι ξεχασμένοι και να αισθάνονται την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη, δηλαδή ο Δήμος να δημιουργήσει μια ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι σίγουρο ότι ένα αναπτυξιακό σχέδιο μπορεί να δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις, νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους πολίτες, να φέρει νέα εισοδήματα. Στόχος είναι οι νέοι και τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα να συνδέσουν την ζωή τους και την επαγγελματική τους πορεία με την πρόοδο του Δήμου, να δημιουργήσουν ζωντανές γειτονιές και να αποκαταστήσουν τον κοινωνικό ιστό που σήμερα δεν υπάρχει.

3) Πεστε μας 3 λεξεις που θα ταίριαζαν σε ενα καλο Δήμαρχο

Να ακούει, να ακούει και να ακούει. Και μια τέταρτη : να υλοποιεί.

4) Υπαρχει κοσμος που λεει δε θα ψηφισω… Θα τους μάλωνες;

Θα απαντούσα με τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Φιλανδίας Έσκο Άχο που σε μια ομιλία του πρόσφατα στην Ελλάδα, είπε για τους πολιτικούς, κάτι που είναι και προσωπική μου εξομολόγηση, δηλαδή: «Οι πολιτικοί το μόνο που συζητάνε συνεχώς είναι πώς θα στήσουν τα πράγματα ώστε να ξαναεκλεγούν. Παρακαλώ ξεκινήστε να επιλέγετε πλέον πολιτικούς όχι για να ξαναεκλεγούν, αλλά για να κυβερνήσουνε τη χώρα σας. Είναι δύο πράγματα εντελώς διαφορετικά». Σας παρακαλώ πολύ την ερχόμενη Κυριακή έχοντας στο νου σας τα λόγια αυτά, όλοι, να πάτε να ψηφίσετε. Ότι ο καθένας από εσάς κρίνει σωστό. Αλλά να ψηφίσετε.