Κατρούγκαλος: Να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι Έλληνες ψαράδες από τις «παρενοχλήσεις» των Τούρκων 

Σε ένα θέμα που απασχολεί έντονα και διαχρονικά τους ψαράδες της Αλεξανδρούπολης, σε βαθμό που να επηρεάζει σοβαρά το εισόδημά τους, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κρεμαστινό, για το θέμα των Ιμίων, ο κ. Κατρούγκαλος αρχικά σημείωσε πως «δεν διαπραγματευόμαστε τα δικά μας πράγματα». Όπως εξήγησε πως τα ελληνικά νησιά προστατεύονται και από συμφωνίες του 1932 μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας και από τη συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Στις αναφορές του κ. Κρεμαστινού για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στην προστασία των Ελλήνων ψαράδων, τόνισε πως το θέμα έχει τεθεί σε υψηλότατο επίπεδο και μάλιστα τέθηκε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο. Παράλληλα, χαρακτήρισε παράνομη πράξη το γεγονός ότι έρχονται οι Τούρκοι ψαράδες στα εθνικά ύδατα, σημείωσε ότι προέκυψε ότι υπάρχουν «παρενοχλήσεις», τις οποίες, όπως είπε, οι Έλληνες ψαράδες αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία. Τόνισε ακόμη πως οι ψαράδες δεν πρέπει να αισθάνονται ανασφαλείς, διότι η πολιτεία, όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, θα είναι πάντα δίπλα τους, με τα μέσα που διαθέτει.

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο Εφήβων Final 4: Με το «δεξί» ο Εθνικός, 3-2 σε ματς «θρίλερ» τον Πανερυθραϊκό