ΚΔΑΠ: Ο Υπουργός πέταξε το “μπαλάκι” στους Δήμους και “διαφήμισε” τα ιδιωτικά

Πρωτοφανής για Υπουργό Εσωτερικών είναι η “απάντηση” που έδωσε ο Π.Θεοδωρικάκος σε ερώτηση για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει για δεκάδες χιλιάδες μητέρες σε όλη τη Χώρα με τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων.

Δεν είναι μόνο ότι πέταξε το “μπαλάκι” στους Δήμους («κάθε Δήμος θα πρέπει να εξετάσει τα δικά του δεδομένα»…), αλλά ιδίως ότι, αντί να απαντήσει τι θα γίνει με τα Δημοτικά ΚΔΑΠ (αφού η ερώτηση είχε ως αντικείμενο την Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των εργαζομένων στα Δημοτικά ΚΔΑΠ), ο Υπουργός άρχισε να εκθειάζει  – σχεδόν να διαφημίζει – τα Ιδιωτικά ΚΔΑΠ.  

Μπορείτε να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα, βλέποντας το βίντεο που ανήρτησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων ΕΔΩ  , ενώ κατωτέρω ακολουθεί και η ακριβής απομαγνητοφώνησή του.

Υπενθυμίζεται   ότι φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως έχει αναδείξει ιδίως ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π., δεκάδες χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν τα κριτήρια της Πρόσκλησης και κάθε χρόνολάμβαναν κανονικά voucher για τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους.)

« ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα άλλο θέμα είναι, διαβάσαμε μια Επιστολή του Συλλόγου των Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, μια Επιστολή προς τον κύριο Πρωθυπουργό, λένε ότι μένουνε πολλά παιδιά απέξω.  

Ισχύει αυτό ;  

Υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης της χρηματοδότησης ;

Π. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Κοιτάξτε, αυτό κατ’ αρχήν θεωρώ ότι πρέπει να εξεταστεί σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, γιατί οι συνθήκες μεταξύ Δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών και ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ, γιατί είναι ένας τομέας στον οποίο έχει αναπτυχθεί σημαντικήΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και με πολλή μεγάλη απήχηση πρέπει να σας πω επίσης, είναι πολύ διαφορετική, από Δήμο σε Δήμο αλλάζουν πάρα πολύ τα πράγματα, επομένως ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, ήταν νομίζω σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός που ζήτησε φέτος να συμμετέχει σε αυτό το Πρόγραμμα, θα σας τα πει εάν ενδιαφέρεστε για περαιτέρω στοιχεία ο κύριος Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ που είναι εδώ. »

Πηγή

airetos.gr