Κλιμάκιο της Ν.Ε. Εβρου  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η βουλευτής του Νομού επισέφθηκε  το  «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρό του 

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η βουλευτής του Νομού επισκέφθηκε  το  «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρό του κ. Χρήστο Γκουγκουλάκη τα στελέχη και τους εργαζόμενους του οργανισμού στις δομές που λειτουργεί.

Όπως έγραψε ο κ. Μαλτέζος στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης

«Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε  πως το  «Πολυκοινωνικό» αποτελεί μία κοινωνική δομή που σκοπό έχει την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με  επίκεντρο τον «άνθρωπο», όπου σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα με απώτερο στόχο την στήριξη του πολίτη.

Συζητήσαμε για τα ζητήματα κοινωνικής στήριξης ,  κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι σαν κράτος είμαστε εξαιρετικά φτωχό σε πρόληψη, έγκυρη , έγκαιρη διάγνωση και στήριξη. 

Δυστυχώς είμαστε χώρα που ενσκήπτει στο πρόβλημα με όρους καταστολής, αφού ξεσπάσει, κι όχι με όρους πρόληψης.

Επισημάναμε όταν μια κοινωνία βρίσκεται σε οικονομική κρίση για δέκα χρόνια, πανδημική και ενεργειακή κρίση τα φαινόμενα φτώχειας κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και τα  προσωπικά αδιέξοδα εντείνονται, τότε χρειάζεται ένα κράτος πρόνοιας γενναιόδωρο ώστε να μην είναι κανένας μόνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες θέσπισε τα Κέντρα Στήριξης Οικογένειας στους δήμους, ώστε να μπορεί να απευθυνθεί εκεί μια οικογένεια όταν  εντοπίζει κάποιο πρόβλημα, δηλαδή σε παιδιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. 

Η πρόνοια δεν είναι πεδίο επικοινωνιακών διακηρύξεων, απαιτεί χρήματα. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ παραλάβαμε το 2015 προϋπολογισμό 780 εκατ. ευρώ στην πρόνοια και 780 εκατ. ευρώ στους δήμους στα αναπηρικά επιδόματα και φτάσαμε τον προϋπολογισμό στα 3, 5 δις. 

Σήμερα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι για το 2022 θα έδινε 3 δις 700 εκατ. για την πρόνοια και επιπλέον 415 εκατ. για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη ως  ενίσχυση των ευάλωτων το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Τελικά τα κατάφεραν ώστε να δώσουν 480 εκατ. λιγότερα, πλαγιοκοπώντας όλα τα επιδόματα και μειώνοντας τους δικαιούχους των επιδομάτων του ΚΕΑ και των αναπήρων αφήνοντας εκτός λοιπών κοινωνικών παροχών πληθυσμιακές ομάδες λόγο αύξησης των αντικειμενικών τιμών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση σε δύσκολους καιρούς έδινε 2 δις επιπλέον κάθε χρόνο και αυτό δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ ότι θα δώσει επιπλέον 2 δις από το 2023 μόλις γίνουμε κυβέρνηση.

Τέλος ενημερώσαμε στελέχη και εργαζόμενου για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τις έξι εθνικές προτεραιότητες όπως  αυτές εξειδικεύτηκαν στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης απ τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα για: 

1.Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης 

Διαβάστε ακόμη  Πέθανε ο στιχουργός Πάνος Ηλιόπουλος

2.Ενίσχυση του εισοδήματος 

3.Στήριξη του κοινωνικού κράτους 

4.Παραγωγική ανασυγκρότηση

5.Ισχυρό δημοκρατικό κράτος

6.Απάντηση στην δημογραφική κρίση

Δικαιοσύνη Παντού».