Κρεσέντο αναλγησίας Βασιλακόπουλου για να δικαιολογήσει τους θανάτους εκτός ΜΕΘ  

«Δεν πρέπει κάθε άνθρωπος να πεθάνει διασωληνωμένος με ένα σωλήνα» ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με φόντο το έγγραφο του ΕΟΔΥ όπου αποκαλύπτεται πως από τους 26.635 νεκρούς στη χώρα μας οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Εξήγησε πως 100% γίνεται διαλογή ασθενών, που θα εισέλθουν στις ΜΕΘ καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι γιατροί οφείλουν λόγω ιατρικού πρωτοκόλλου να επιλέξουν ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι.

Η διαλογή γίνεται ανάλογα με τον ασθενή. Αυτό κρίνεται αν η νόσος μπορεί να γιατρευτεί και να υπάρχει προσδόκιμο ζωής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα τους ασθενείς στα τελικά στάδια καρκίνου όποτε με εισαγωγή στην ΜΕΘ θα μπορούσε να επεκταθεί για λίγο χρόνο η ζωή τους αλλά θα ήταν προτιμότερο να περάσουν τις τελευταίες στιγμές τους εκτός ΜΕΘ στην αγκαλιά των οικείων τους 

Διαβάστε ακόμη  Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους γείτονες είναι θεμιτοί, ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε

«Δεν μπορεί να πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι εντός ΜΕΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων που αναφέρονται στο έγγραφο του ΕΟΔΥ ήταν ασθενείς που ήταν αναμενομένο ότι θα φύγουν από την ζωή. Η διαλογή των ασθενών έγινε με βάση τα κριτήρια των γιατρών, κατέληξε.