Νέος κυκλος ομιλιών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Μετά την επιτυχία του α΄ κύκλου ομιλιών με κύριο άξονα τον άνθρωπο και την εκπαίδευση,  η  Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν την προσπάθεια για την ενημέρωση και επιμόρφωση του κοινού της Αλεξανδρούπολης  με έναν νέο κύκλο ομιλιών από πανεπιστημιακούς καθηγητές, οι οποίοι θα προβάλλουν διαφορετικές πτυχές των παραπάνω θεματικών.  Οι ομιλίες θα γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη κάθε δεκαπέντε μέρες, Δευτέρες και ώρα 18.00.

Ξεκινάμε την Δευτέρα,  18 Νοεμβρίου με την ομιλία της κας Σούλας Οικονομίδου με θέμα: «Πώς να μιλήσεις στα παιδιά;  Η έννοια της διαφορετικότητας στα παιδικά βιβλία».  Είσοδος Ελεύθερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Σούλας Οικονομίδου:

Η Αναστασία (Σούλα) Οικονομίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, όπου διδάσκει ξένη και ελληνική παιδική λογοτεχνία. Είναι η συγγραφέας δύο βιβλίων: 1. «Χίλιες και μία ανατροπές: η νεοτερικότητα στη λογοτεχνία για μικρές ηλικίες». 2. «Το παιδί πίσω απ’ τις λέξεις: ο εννοούμενος αναγνώστης των παιδικών βιβλίων». Είναι επίσης συν-επιμελήτρια των βιβλίων: 1. «Πιάσε με αν μπορείς: Η παιδική ηλικία και οι  αναπαραστάσεις της στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο». 2. «Ιστορίες που δεν τελειώνουν ποτέ. Κειμενικές και Εικονιστικές διασκευές για παιδιά».