Οι ομορφιές της περιοχής μας με τα μάτια και το φακό του Αποστόλη

Ένας νέος άνθρωπος που ερωτεύτηκε τη φωτογραφία. Ο Αποστόλης ζει στην Αλεξανδρούπολη και στον ελεύθερο χρόνο του φωτογραφίζει πανέμορφα τοπία της περιοχής μας και όχι μόνο. Οι φωτογραφίες του συχνά μας αφήνουν άφωνους, μας ξεκουράζουν, μας χαλαρώνουν, μας ταξιδεύουν, μας δείχνουν την ομορφιά της φύσης γύρω μας, μια ομορφιά που συχνά δεν έχουμε το χρόνο ή και τη διάθεση να απολαύσουμε. Ο Αποστόλης μίλησε στο alexpoli.gr.

Δείτε τη σελίδα του Αποστόλη Sun N’ Sea Photographyστο fb εδώ και στο instagram εδώ

  1. Είναι η φωτογραφία μικρόβιο και αν ναι, πώς το κόλλησες;

Αν η φωτογραφία ήταν μικρόβιο, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για παγκόμια επιδημία. Αλήθεια, πόσους ανθρώπους μπορούμε να σκεφτούμε που δεν ασχολούνται με τη φωτογραφία ή δεν έχουν απαθανατίσει ποτέ μία στιγμή; Μερικές λέξεις που θα χαρακτήριζαν τη φωτογραφία, θα έλεγα πως είναι: δημιουργία, έκφραση, χαλάρωση, ανάμνηση, αγάπη.

  • Για ποιό λόγο επέλεξες ως θέμα των φωτογραφιών σου τα τοπία;

Από όλα τα είδη φωτογραφίας επέλεξα το τοπίο γιατί αυτό είναι που με χαλαρώνει και με ξεκουράζει. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα πλάι στη θάλασσα πριν το ηλιοβασίλεμα ή έναν περίπατο στο βουνό δίπλα σε ένα παγωμένο ποτάμι. Επίσης η φωτογραφία τόπίου σε κρατάει σε εγρήγορση. Τα πάντα αλλάζουν. Τα πάντα κινούνται. Ο ήλιος, τα σύννεφα, ένας γλάρος, μια πεταλούδα. Πρέπει να είσαι εκεί την κατάλληλη στιγμή και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

  • Προσφέρεται η περιοχή μας για τέτοιου είδους φωτογραφίσεις;

Όσο και να ακούγεται περίεργο, η περιοχή μας έχει πολλά να προσφέρει σε ένα φωτογράφο. Μπορεί να μην έχουμε τις κρυστάλινες θάλασσες των ελληνικών νησιών ή τα μαγευτικά δάση που θα συναντήσει κανείς σε Ελβετία και Αυστρία, όμως περιοχές όπως το Δέλτα του Έβρου, η Δαδιά, ο Άβαντας, η Μάκρη, ακόμα και ο παραλιακός δρόμος μέσα στην Αλεξανδρούπολη προσφέρουν πολλές δυνατότητες για φωτογραφικές εξορμήσεις. Και ας μην ξεχνάμε πως δεν χρειάζεται να κάνουμε χιλιόμετρα για να βγάλουμε μια φωτογραφία. Αν κοιτάξουμε δίπλα μας, θα βρούμε δεκάδες όμορφα θέματα.

  • Ένα περιστατικό περιήγησης – φωτογράφισης στην περιοχή που σου έμεινε αξέχαστο.

Χωρίς να μπορώ να το πιστέψω ούτε ο ίδιος, θυμάμαι κάθε μία ξεχωριστά, όλες της φορές που έχω βγει για φωτογράφιση. Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω μία γιατί όλες τους ήταν ξεχωριστές και μοναδικές. Αν έπρεπε όμως να καταλήξω σε μία, αυτή ίσως να ήταν τον Αύγουστο του 2015, όταν περπάτησα – με καλή παρέα – εκατοντάδες μέτρα μέσα στο ποταμάκι στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων κοντά στον Άβαντα. Ένα μέρος ονειρικό, γεμάτο δέντρα και παγωμένα νερά τα οποία τα έβλεπα σαν όαση μέσα στο κατακαλόκαιρο.

  • Ποια είναι η εως τώρα αγαπημένη δική σου φωτογραφία;

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2017 και αποτελεί το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που έχω αντικρίσει. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καθαρή που η Σαμοθράκη, η Θάσος και το Άγιο Όρος φαίνονταν σαν να απέχουν μόλις μόλις μερικά μέτρα δίπλα στον κατακόκκινο σαν φωτιά ουρανό.

Δείτε μερικές από τις πανέμορφες φωτογραφίες του