Ομιλία Σ.Πρεβελάκη στην Αλεξανδρούπολη: «Η Ευρώπη απέναντι στις νέες Αυτοκρατορίες. Ρωσία και Τουρκία»

Για τις νέες γεωπολιτικές διεργασίες, συνεργασίες, αντιφάσεις αλλά και αμοιβαίες εξαρτήσεις και φαινομενικές ισορροπίες στον παγκόσμιο χάρτη και αυτόν της Μεσογείου θα μιλησει  ο κ. Γεώργιος Σ. Πρεβελάκης.

Ένας από τους σπουδαιότερους  Ευρωπαίους καθηγητές  της Γεωπολιτικής θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00. 
Ο τίτλος της ομιλίας τους είναι:  «Η Ευρώπη απέναντι στις νέες Αυτοκρατορίες. Ρωσία και Τουρκία»

O Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης είναι καθηγητής στη Σχολή Γεωγραφίας της Σορβόννης (Paris I) και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών (Sciences Po) στο Παρίσι. Ειδικεύεται στους τομείς της Γεωπολιτικής, της Πολεοδομίας και της Πολιτισμικής Γεωγραφίας. Ιδιαίτερα γνωστή είναι η συμβολή του γύρω από την Γεωπολιτική των Bαλκανίων. Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1949. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο EMΠ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και κατόπιν Πολεοδομία στη Σχολή Γεωγραφίας της Σορβόννης. Yπήρξε συνεργάτης του Στέφανου Mάνου στο Υπουργείο Xωροταξίας κατά το διάστημα 1978-1980, υπεύθυνος για το συντονισμό των μελετών για την Aθήνα. Έχει διδάξει στην Eλλάδα, στην Aμερική και στη Γαλλία, όπου είναι εγκατεστημένος από το 1984. Διευθύνει διδακτορικές εργασίες φοιτητών με προέλευση από την Γεωγραφία, την Ιστορία, τις Πολιτικές Επιστήμες, την Αρχιτεκτονική κ.λπ., πάνω σε θέματα συναφή (Ελλάδα και Βαλκάνια, Γεωγραφία και Πολιτική της Ευρωπαϊκής Διεύρυνσης, Γεωπολιτική των Διασπορών, Θεωρία της Γεωγραφίας κ.λπ.).