Πολυκοινωνικό: Εκδικητική στέρηση σίτησης σε άστεγο που έβγαλε τα «άπλυτα» τους στη φόρα

Μία άνευ προηγουμένη εκδικητική απόφαση έλαβε η διοίκηση του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πετώντας έξω από τη λίστα δικαιούχων έναν άστεγο συνάνθρωπό μας, ο οποίος έκανε το … λάθος να διαμαρτυρηθεί για την ποσότητα του φαγητού που μοιράζει η δομή. Ο άστεγος που διαμένει σε κοντέινερ στο δημοτικό κάμπινγκ δημοσίευσε μία φωτογραφία με δύο κεφτεδάκια, δύο ψωμάκια κι ένα άλλο παρασκεύασμα αγνώστου προελεύσεως, διαμαρτυρόμενος

για το γεγονός ότι θα έπρεπε να περάσει με το συγκεκριμένο φαγητό τρεις ημέρες. Στην απόφαση – απάντησή του, ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού και προσωπική επιλογή του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη για την εν λόγω θέση, δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για την ποσότητα του φαγητού, για το αν θεωρεί δηλαδή ο ίδιος ότι είναι αρκετή για να χορτάσει έναν ενήλικο άνθρωπο, όχι για 3, αλλά έστω για 1 ημέρα. Αντιθέτως, ο κύριος Γκουγκουλάκης αναφέρει πως κανένας άλλος από τους δικαιούχους δεν έχει κάνει ποτέ παράπονα για την ποιότητα και ποσότητα του φαγητού. Και καλά θα κάνουν να μην παραπονεθούν, θα προσθέσουμε εμείς, διότι το πιθανότερο είναι να βρεθούν εκτός λίστας δικαιούχων σίτισης…Ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού δεν σταματά όμως εκεί. Καταγγέλλει τον άστεγο πολίτη ότι διαθέτει εισόδημα και ακίνητο κι ότι δεν δικαιούται κανονικά στήριξη και σίτιση, ενώ είναι προκλητικός και επικίνδυνος. Επομένως, οι κύριοι της δημοτικής αρχής, που περηφανεύονται σε κάθε ευκαιρία για την κοινωνική τους πολιτική, λένε ότι σε έναν συνάνθρωπό μας μας με πολλά προβλήματα, αξίζει να μένει νηστικός, χωρίς καμία στήριξη…Γιατί; Ποιο ήταν το έγκλημά του; Το ότι μίλησε!

Η ανακοίνωση

Με αφορμή ανάρτηση στο facebook, σχετικά με το φαγητό, που διανέμεται στους δικαιούχους συμπολίτες μας από το «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανακοινώνουμε ότι:

Διαβάστε ακόμη  Υποκρισίας το ανάγνωσμα: Καρέκλες για ΑμεΑ μπροστά στο Δημαρχείο για την παρέλαση

1.- Πρόκειται για ανάρτηση από άστεγο άνδρα, στον οποίο παραχωρήθηκε προσωρινή διαμονή από τον κ. δήμαρχο, στο Camping του Δήμου. Ο συγκεκριμένος άστεγος δέχεται την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πολυκοινωνικού, καθώς επίσης και το φαγητό της Σίτισης, καθημερινά, παρόλο που, σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής έρευνας, δεν δικαιούται, αφενός λόγω ηλικίας, και αφετέρου λόγω εισοδήματος και ακινήτου, που διαθέτει.

2.-Το φαγητό της Σίτισης του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, διανέμεται, κατ’ οίκον, από τους υπαλλήλους μας, με αξιοπρεπή τρόπο και σε οικολογική συσκευασία, καθημερινά, σε 400 συμπολίτες μας και καλύπτει έξι (6) ημέρες της εβδομάδας. Τονίζεται δε, ότι κανείς από τους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας, δεν έχει εκφράσει παράπονο για την ποιότητα, καθώς επίσης και για την ποσότητα του φαγητού.

3.-Ο συγκεκριμένος κύριος, το τελευταίο διάστημα, εκφράζει παράπονα, για την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού, με πάρα πολύ άσχημο τρόπο και σκόπιμα, με παραποιημένες φωτογραφίες. Επανειλημμένα δε, έχει δημιουργήσει προβλήματα με την επιθετική συμπεριφορά του στους ενοίκους του Camping, στους εργαζόμενους της ΤΙΕΔΑ και στους οδηγούς της Σίτισης. Πρόσφατα μάλιστα, τους πέταξε το φαγητό στο τζάμι του αυτοκινήτου και τους επιτέθηκε με απρεπείς και αναιδείς χαρακτηρισμούς.

4.-Επειδή, με την προκλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά του, ο κύριος αυτός, δυσφημεί κακόβουλα και ηθελημένα, τις Υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού του Δήμου μας, με Απόφαση Προέδρου, από 01/02/2023, διακόπτεται η παροχή φαγητού στον συγκεκριμένο κύριο, ώστε να δοθεί σε συμπολίτη μας, που το έχει ανάγκη και το δικαιούται.