Ψαρεύει ψήφους από παντού και ψεύδεται για το νόμο-συγκάλυψη των υποκλοπών

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για τον άνθρωπο του Predator, Γιάννη Λαβράνο, συνεχίζονται  (βλ. στην «Εφ.Συν.» πώς έθαψαν εικονικά τιμολόγια 1,1 εκατ. ευρώ σε εταιρεία του) και η πολιτική αντιπαράθεση για την παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου καλά κρατεί, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ανερυθρίαστα ότι βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως ήταν ξεκάθαρο λάθος η παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, πως ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό και πως «στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους».

Και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του «διόρθωσε το θεσμικό πλαίσιο» παρότι αποδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο νόμος, που πέρασε για το απόρρητο των επικοινωνιών, στοχεύσει στη συγκάλυψη του σκανδάλου, καθώς αυτόν τον νόμο επικαλέστηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην γνωμοδότησή του με την οποία απείλησε μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με διώξεις, εφόσον προχωρήσουν σε ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας στο πλαίσιο της έρευνας για παρακολουθήσεις.

Αναζητώντας ψήφους από όλη τη εκλογική δεξαμενή ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ένας προοδευτικός κεντροδεξιός πολιτικός, που άλλαξε το κόμμα του σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, και ζήτησε την ανανέωση της πολιτικής εμπιστοσύνης στοχεύοντας σε αυτοδυναμία, υποστηρίζοντας πως η Ν.Δ. ακολούθησε μια κυβερνητική πολιτική που δεν περιορίζεται εύκολα σε ιδεολογικά στεγανά.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη – Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση

«Αν οι πολίτες με την ψήφο τους κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους» πρόσθεσε για να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Ελληνική Λύση και να αφήσει ξανά ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ δεν κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές για νέους διχασμούς» και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά του για να αποδοθούν «οι τιμές που πρέπει».

Δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε προεκλογικές υποσχέσεις προς δημόσιους υπάλληλους, γιατρούς και εκπαιδευτικούς τάζοντας αλλαγή στο μισθολόγιό τους στην… επόμενη κυβερνητική τετραετία.

Σε ό,τι αφορά το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και τα σκάνδαλα «γαλάζιων» βουλευτών περιορίστηκε στους Πάτση και Χειμάρα για να πει ότι αποτελούν «δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα» και ότι πάλι αναδεικνύεται η ανάγκη για συστήματα ελέγχου και αυστηρές τιμωρίες αποτροπής.

Τέλος, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για το «κόμμα Κασιδιάρη» λέγοντας ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις».

Πηγή