Ραβανί

Αγαπημένο γλυκό χρόνια τώρα!!! Εύκολο και όσο κάθεται τόσο πιο λαχταριστό γίνεται γιατί ρουφάει το σιμιγδάλι το σιρόπι και γίνεται κόλαση!!! Γενιές μεγάλωσαν με αυτό και δεν το ξεχνούν με τίποτα!!! Σε συνδυασμό με παγωτό είναι η απόλυτη απόλαυση!!! Για να δούμε πώς γίνεται λοιπόν!!!

Συστατικά:
2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
1 φλ. αλεύρι
5 αυγά
15γρ. μπέϊκιν
250γρ. βούτυρο
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι

Για το σιρόπι:

4 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. νερό
ξύσμα ενός λεμονιού
1 βανίλια
χυμό ½ λεμονιού

Τί κάνουμε:
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε ζάχαρη και νερό για 15 λεπτά και μόλις σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε την βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό μισού λεμονιού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι χτυπώντας άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο λειωμένο αλλά να μην καίει, χτυπώντας.
Ενώνουμε σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέϊκιν και ρίχνουμε στο υγρό μείγμα λίγο λίγο χτυπώντας.
Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και καυτό γλυκό με μια κουτάλα σούπας σε κάθε σημείο του γλυκού.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας