Στ. Πέτσας: «Άνοιξε» την Νυμφαία για φορτηγά ενώ απαγορεύεται

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Β. Ελλάδα, έκανε γνωστό ότι από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας θα περνούν μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα είπε «από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα Βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα». 

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι σύμφωνα πάντως με απόφαση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών από τον σταθμό επιτρέπεται να διέρχονται, μόνον επιβατικά οχήματα και minibus μέχρι 9 θέσεων, καθώς και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους. Ωστόσο, το δελτίο τύπου του κ. Πέτσα αναφέρει μόνο ότι από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Σαφώς, τα επιβατικά οχήματα λόγω των περιορισμών δεν μπορούν να περνούν τα σύνορα, όμως λέγοντας «φορτηγά αυτοκίνητα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπός μάλλον εννοεί τα φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει διευκρινιστεί πλήρως.

Διαβάστε ακόμη  Στο ΠΓΝΑ βρέφος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Κομοτηνή

Δείτε από το 1:18

με πληροφορίες απο

xronos.gr