Στα δικαστήρια η ΠΕ Έβρου κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης για παλιό πρόστιμο

Φωτογραφία: ertnews.gr

Τη μείωση προστίμου ύψους 20.000 ευρώ σε μόλις 5.000 ευρώ αποφάσισε το δικαστήριο μετά από προσφυγή του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά σχετικής απόφασης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε το 2019, όταν μετά από αυτοψίες που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο Επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, από υπαλλήλους του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Έβρου και από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Εβρου, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στον ΧΑΔΑ ΜΑΥΡΟΤΟΠΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επιβλήθηκε η παύση λειτουργιάς του Χ.Α.Δ.Α και με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης αποφασίστηκε τα αστικά στερέα απόβλητα των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης να διατίθενται στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής.

Διαβάστε ακόμη  «Υπέκλεψε» και τη δουλειά του Προέδρου της Βουλής - Έκλεισε μόνος του τη συζήτηση κι έφυγε (Δείτε το βίντεο)

Στη συνέχεια επιβλήθηκε το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για υποβάθμιση και πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), στον Μαυρότοπο, κατά παράβαση των διατάξεων του ν. 1650/1986 και της Κ.Υ.Α. Η.Π.50910/2727/2003 και με δεδομένο μάλιστα ότι επρόκειτο για 8η υποτροπή της ίδιας παράβασης από το 2012!

Ακολούθησε προσφυγή του Δήμου Αλεξανδρούπολης την οποία δέχθηκε εν μέρει το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, περιορίζοντας το πρόστιμο στο ποσό των 5.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ αποφάσισε ομόφωνα να ασκηθεί έφεση από μέρους της Περιφέρειας κατά της εν λόγω απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης που «τιμωρεί» με μόλις με 5.000 ευρώ τον Δήμο.