Στην Αλεξανδρούπολη ο Πρίγκιπας του Αμπου Ντάμπι

Υπό άκρα μυστικότητα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη ο Πρίγκιπας του Αμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες επισήμως ο λόγος της επίσκεψης του Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan ήταν για να δει από κοντά το πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης στο Νομαρχείο. Ο Πρίγκιπας, γνωστός για την λατρεία του στα έργα τέχνης, είπε ότι ενδιαφέρεται να παραγγείλει πιστά αντίγραφα για να διακοσμήσει πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας των εμιράτων.

Η άφιξη του έγινε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, υπό άκρα μυστικότητα χωρίς πολυάριθμη συνοδεία ατόμων. Μεταξύ άλλων είχε επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, το Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Χρήστο Δούκα.

Ο Πρίγκιπας ρώτησε τον κ. Πέτροβιτς αν μπορεί να πάρει το άγαλμα που βρίσκεται στο Νομαρχείο και μάλιστα προσέφερε χιλιάδες δολλάρια αλλά ο κ. Πέτροβιτς του απάντησε ότι θέλει το άγαλμα μέχρι το Via Egnatia να παραμείνει εκεί. Πρότεινε μάλιστα στον πρίγκιπα να γραφτεί και να τρέξει στο Via Egnatia Run.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν 133.261 - Μετά τις 22:30 τα αποτελέσματα

Στη συνέχεια ο Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan βρέθηκε με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Σάββατο βράδυ στο Δημαρχείο με την δέουσα μυστικότητα οι πόρτες έκλεισαν και συζητήθηκαν εξελίξεις για τις οποίες ελάχιστοι γνωρίσουν. Ο Δήμαρχος ρώτησε τον πρίγκιπα που έχει πάθος για τη τέχνη, πως του φαίνεται το κόκκινο γλυπτό στην πλατεία του Φάρου και ο πρίγκιπας του απάντησε ότι είναι εντυπωσιακό αλλά προτιμά τη Νίκη γιατί ταιριάζει περισσότερο με την αισθητική του Αμπου Ντάμπι.

Την Κυριακή ο πρίγκιπας επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος και συζήτησε με το Χρήστο Δούκα. Ο κ. Δούκας του πρότεινε να μισθώσει ένα σημείο του λιμανιού για να έρχεται τα καλοκαίρια με το σκάφος του και να κάνει τις διακοπές του. Ο Πρίγκιπας δήλωσε ότι θα το σκεφτεί σοβαρά.