Στην Κομοτηνή εφαρμόζεται ο νόμος για τα τραπεζοκαθίσματα. Στην Αλεξανδρούπολη;

Αφαιρέθηκαν από την πλατεία Ειρήνης της Κομοτηνής τα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, αφού επιστρέψαμε στα προ κορωνοϊού δεδομένα και η νομοθεσία άλλαξε.

Πριν δύο χρόνια περίπου, από την κυβέρνηση είχε δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της πλατείας Ειρήνης να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, όπως αναφέρει το xronos.gr.

Το μέτρο ίσχυσε μέχρι και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ενώ από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, οι επαγγελματίες όλης της χώρας έπρεπε να επιστρέψουν στα προϊσχύοντα.

Από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, δόθηκαν σε πολλές περιπτώσεις καταστημάτων επιπλέον χώροι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή, παρά την αλλαγή της νομοθεσίας. Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη για την ώρα φαίνεται πως σφυρίζει αδιάφορα. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να επιστρέψει η νομιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Διαβάστε ακόμη  Κάηκε σπίτι επί της οδού Πανταζίδου, στην πόλη της Ορεστιάδας