Στον Β´ Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης δεν βγαίνουν τα παιδιά στην αυλή για παιχνίδι. Ακόμα να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις περσινές πλημμύρες.


Ερώτηση-καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Με την έναρξη της σχολικής χρονιά οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στον Β’ Παιδικό σταθμό Αλεξανδρούπολης πληροφορήθηκαν  πως τα παιδιά τους  δεν βγαίνουν στην αυλή για παιχνίδι. Επίσης πληροφορήθηκαν  πως αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετούς  μήνες από την περασμένη σχολική χρονιά, χωρίς να τους έχει  ενημερώσει κανένας. Ο λόγος είναι η καταστροφή του προαύλιου χώρου από τις περσινές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη  και την ευρύτερη περιοχή.

Η κατάσταση προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς οι δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο είναι πολύ σημαντικές για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, την ψυχική και σωματική τους υγεία. Η αυλή είναι ο χώρους που θα τρέξουν, θα κινηθούν  και θα κάνουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που δε γίνονται σε κλειστό χώρο, την εποχή που ο καιρός το επιτρέπει.

Παράλληλα, η χρήση της αυλής, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, θα έπρεπε να αξιοποιείται για να μένουν άδειες οι αίθουσες, να αερίζονται,  να καθαρίζονται – απολυμαίνονται κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, χωρίς την παρουσία των παιδιών.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

  1. για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει τόσους μήνες η επισκευή της αυλής και
  2. πώς σκοπεύει και σε πόσο χρόνο πρόκειται να επισκευαστεί ώστε σύντομα να επαναλειτουργήσει.

Αλεξανδρούπολη 21-9-21

Διαβάστε ακόμη  Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Αλεξανδρούπολη!