Τα “παραμύθια του Καραγκιόζη” στην Αλεξανδρούπολη

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου τη συγκεκριμένη ημέρα θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής για το θέατρο σκιών από τις 17:00. Η σπουδαία λαϊκή ζωγράφος Γαρυφαλιά Μπαρή θα παρουσιάσει για πρώτη φορά πίνακες της που αφορούν τον Καραγκιόζη. Η ζωγράφος απεικονίζει στον καμβά της, φιγούρες και σκηνές από παραστάσεις του θιάσου σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη». Για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται μια τέτοια σύμπραξη και είμαστε υπερήφανοι που αυτή η προσπάθεια θα παρουσιασθεί στον τόπο καταγωγής της Γαρυφαλιάς Μπαρή.

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Ο Καραγκιόζης, με τη συνοδεία του φίλου του Διονυσίου, προσπαθεί να ξεγελάσει το σεράι, για να τους δώσουν χρήματα, για τα οποία δεν είχαν δουλέψει ποτέ. Τον καταλαβαίνουν όμως και πάει για κρεμάλα. Τι να κάνει, για να γλιτώσει; Αναλαμβάνει την «επικοινωνία» του Πασά με το συγχωρεμένο τον πατέρα του, μετατρέπεται σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στον επάνω και τον κάτω κόσμο, γίνεται Προφήτης. Θα τα καταφέρει άραγε να τη γλιτώσει;

Η συνέχεια στο πανί…

Γενική Είσοδος: 5 €

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

facebook: paramythiakaragiozi

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 – 18:00

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης