Τα σχολεία του Έβρου ασφυκτιούν και σκέφτονται μέχρι και αίθουσες προκάτ

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με την έλλειψη σχολικών υποδομών στον Έβρο, γεγονός που είναι ιδιαίτερα αισθητό σε γυμνάσια και λύκεια, όπου υπάρχουν τμήματα μέχρι και με 30 μαθητές, με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία να διεξάγεται υπό αντίξοες συνθήκες, τόσο για τους καθηγητές, όσο φυσικά και για τους μαθητές.

«Γυμνάσια και λύκεια της περιοχής μας ασφυκτιούν, κάποια σχολεία σκοπεύουν να βάλουν και αίθουσες προκάτ για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες» δήλωσε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Σάκης Καραγεωργίου στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στον Δέλτα FM 102,3, σημειώνοντας πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο». Όπως λέει, τα νέα σχολεία που κατασκευάζονται στην περιοχή του ΚΕΓΕ θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση σε λίγα χρόνια, ωστόσο μέχρι τότε, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί κάποια σχολεία στην απόφαση τοποθέτησης αιθουσών προκάτ για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμη  Την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης κι άλλων δημόσιων ΚΤΕΟ σκέφτεται ο Τοψίδης

Εντωμεταξύ, οι εκπαιδευτικοί του Έβρου έχουν ένα ακόμη πρόβλημα που αφορά στα 130 χιλιόμετρα που χωρίζουν το νοτιότερο από το βορειότερο άκρο του νομού, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις τους από το ένα σχολείο στο άλλο να είναι πραγματικά μία αφόρητη συνθήκη. «Ζητάμε το σπάσιμο του νομού σε Α και Β, δεν μπορεί ένας εκπαιδευτικός να είναι συνέχεια στο τιμόνι», σημείωσε ο κ. Καραγεωργίου, επισημαίνοντας πως ενώ αναγνωρίζεται το δίκαιο του αιτήματος αυτού, εντούτοις δεν προχωρά τίποτα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα κενά, υπάρχουν κάποια ακόμη, ειδικά στην ειδική αγωγή, αν και, όπως είπε, η κατάσταση τα δύο τελευταία χρόνια είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με παλιότερα.