Τι ισχύει με τα self test -Ποιοι εργαζόμενοι κάνουν 2 τεστ και ποιοι ένα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να υποβάλλονται σε self test και να το δηλώνουν, προκειμένου να προσέρχονται στις δουλειές και στα μαθήματά τους.

Η βασική αλλαγή είναι ότι από αύριο, Δευτέρα, παύει η υποχρέωση δεύτερου test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πλέον θα πρέπει να υποβάλλονται μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Κυριακή.

Αντίστοιχα, σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πρέπει να υποβληθούν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, όμως δεν ισχύει για όλους η ίδια συχνότητα ελέγχου.

Έτσι, όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών θα πρέπει να συνεχίσουν υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα. Το πρώτο παρέχεται δωρεάν από τα φαρμακεία και το δεύτερο το πληρώνει ο εργοδότης.

Όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ, αλλά μια φορά την εβδομάδα. Το τεστ θα το προμηθεύονται δωρεάν.

Από σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου, ανοίγουν επίσης οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, αλλά για τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν είναι απαραίτητο το τεστ.

efsyn