Τηλεφωνικές απάτες: Κλήσεις από Αλβανία και Ουκρανία «αδειάζουν» τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα τηλεφωνικών απατών με τη μορφή κλήσεων από αριθμούς του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια των κλήσεων, οι πολίτες καλούνται να επενδύσουν σε δήθεν κερδοφόρα προγράμματα.

Στόχος των επιτήδειων πίσω από τις κλήσεις, είναι η απόσπαση των προσωπικών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών. Όσοι πέφτουν στην παγίδα βλέπουν τις καταθέσειςαπό τους λογαριασμούς τους να εξαφανίζονται.

Προσοχή στις κλήσεις εξωτερικού

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες με άγνωστους στους ίδιους αριθμούς από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από το Λονδίνο. Οι κλήσεις με πρόθεμα 0040, εκτός από όλοένα και πιο συχνές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, είναι και μεγάλης επικινδυνότητας για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διαβάστε ακόμη  Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Τα επίσημα αποτελέσματα

Πώς λειτουργεί το κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες.

Όταν κάποιος δεχτεί την κλήση, στην άλλη άκρη της γραμμής θα ακούσει μία φωνή, σε άπταιστα ελληνικά, να προσπαθεί να δελεάσει τον πολίτη να επενδύσει σε εταιρείες που εγγυώνται κέρδη. Οι εταιρείες αυτές είναι φαντάσματα και σκοπό έχουν να αποσπάσουν τα στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών, τούς οποίους στη συνέχεια φροντίζουν να αδειάσουν. Εκτιμάται ότι ο πυρήνας του κυκλώματος βρίσκεται στην Αλβανία ή και την Ουκρανία.

Έθνος.