Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα – Eκλογές στις 25 Ιουνίου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε νωρίτερα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μια διερευνητική εντολή η οποία δεν θα αξιοποιηθεί από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς όπως όλα δείχνουν θα παραδοθεί εντός των απογευματινών ωρών πίσω. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των δεύτερων εκλογών και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η 25η Ιουνίου και όχι η 2α Ιουλίου, ημερομηνία που συζητήθηκε έντονα στο πλαίσιο μιας έντονης παραφιλολογίας.

Ο πρωθυπουργός, κατα την συνάντηση που είχε με την κα. Σακελαροπούλου, επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, «μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Σχολιάζοντας ο κ. Μητσοτάκης Μητσοτάκης, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αυτό προέκυψε από τις κάλπες, χαρακτήρισε ως ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας, επαναλαμβάνοντας ότι το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές και ότι δεν προκύπτει η προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, όπως αυτή διαμορφώθηκε, βάσει της κατανομής των εκλογικών εδρών.

Επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός, επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στο πλαίσιο της μη αξιοποίησης της διερευνητικής εντολής, την οποία έλαβε ως το πρώτο κόμμα βάσει του Ελληνικού Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης, φαίνεται πως θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή που έλαβε σήμερα το απόγευμα, πίσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θεωρεί ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Μετέφερε δε στους πολιτικούς αρχηγούς, ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, να μπορέσουν διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου, χωρίς να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του, που ο ίδιος επέλεξε.